Van Basten maakt zich zorgen om Heerenveen

André

De voorbereiding is voor Marco van Basten niet geworden waar hij vooraf op hoopte. De oefenmeester won met sc Heerenveen geen enkel duel tegen een profclub.

Tegen Waasland-Beveren (0-0), Beerschot AC (0-1) en 1. FC Köln (0-2) werd er niet gewonnen, maar wat Van Basten vooral zorgen baart is dat zelfs geen enkel doelpunt gemaakt werd. Dat het wegvallen van Luciano Narsingh, Bas Dost en mogelijk ook Oussama Assaidi een grote aderlating zou zijn was duidelijk, maar Van Basten had toch meer van verwacht van zijn ploeg.

"Deze ploeg is nog vrij jong en bescheiden. Als je naar die Duitsers kijkt, die knallen erop. Wij moeten het spel meer willen dicteren. We hebben wel goeie perioden in een wedstrijd, maar weten dat niet vol te houden. En dat we niet scoren is natuurlijk ook geen goed teken", aldus de trainer tegen de Leeuwander Courant. "Er is nog een hoop werk aan de winkel."

"Ik heb de hoop en ook het gevoel, dat als het er straks echt toe doet, de beleving er dan in komt. Aan de andere kant is het wel zo, dat ik dat vandaag (zaterdag, red.) ook van ze geëist heb. En dat het dan toch ontbrak is wel iets wat me zorgen baart."