Tennisster Azarenka in drie sets door tegen Begu

Olga Kroeders

Victoria Azarenka is het olympisch tennistoernooi moeizaam begonnen. De nummer één van de wereld kreeg de Roemeense Irina-Camelia Begu pas in drie sets op de knieën: 6-1, 3-6 en 6-1. Azarenka treft in de tweede ronde de Spaanse Maria Jose Martinez Sanchez, die in twee sets won van Polona Hercog uit Slovenië.

De vorige twee ontmoetingen met Begu had Azarenka eenvoudig gewonnen. Dit keer won de Wit-Russin weliswaar de eerste set met 6-1, maar ze moest in het tweede bedrijf het initiatief laten aan de op de wereldranglijst 78 plaatsen lager genoteerde Begu. De Roemeense werd eenmaal gebroken, maar stelde daar twee breaks tegenover en won met 6-3.

Een uitstekende vierde game in de derde set bracht het vertrouwen bij Azarenka weer terug. Ze brak Begu op love en serveerde uiteindelijk bij 5-1 op haar derde matchpoint de wedstrijd uit.

In het mannentoernooi had Juan Monaco een makkelijke middag tegen de Belg David Goffin. De Argentijn zegevierde met 6-4 en 6-1. Ook Lleyton Hewitt en Marin Cilic stapten winnend van de baan af. Hewitt versloeg Sergiy Stakhovsky uit Oekraïne, terwijl Cilic afrekende met de Oostenrijker Jürgen Melzer.