'Might and Magic als gratis online spel'

Het volgende deel in de Heroes of Might and Magic-reeks wordt een gratis online spel. Dat suggereert techwebsite Fusible nadat uitgever Ubisoft enkele domeinnamen, waaronder mightandmagicheroesonline.com, heeft geregistreerd. De uitgever heeft begin deze maand aangegeven in augustus nieuwe gratis online spellen aan te kondigen.

De Franse uitgever ziet brood in het gratis aanbieden van online spellen nadat het in het afgelopen kwartaal onder meer daarmee 27 miljoen euro winst had gemaakt. Het bedrijf werkt al aan het strategiespel The Settlers Online, de actiegame Silent Hunter Online en het schietspel Ghost Recon Online. De uitgever wil geld verdienen met het aanbieden van gamevaluta of virtuele wapens.

Volgens de uitgever gaat het aanbieden van gratis spellen in de toekomst ook gebeuren op spelcomputers. Voor verschillende spellen biedt de uitgever bijvoorbeeld al extra virtuele kledingstukken of muziek aan. De verkoop van deze digitale goederen is voor sommige spellen in de toekomst het belangrijkste verdienmodel.


'Might and Magic als gratis online spel'