[GP2] Uitslag race 2 Hongarije

Peterselieman

Esteban Gutierrez heeft de sprintrace van de GP2 Series op de Hungaroring op zijn naam geschreven. De Mexicaan bleef Nathanael Berthon en kampioenschapsleider Luiz Razia voor. Giedo van der Garde werd tiende, Nigel Melker achttiende en Daniel de Jong negentiende.

Gutierrez mocht van poleposition starten en had na een goede start de wedstrijd onder controle. Berthon kon hem in de beginfase bijbenen maar moest aan de finish ruim drie seconden marge toestaan. Van der Garde startte op de zachte banden en hoopte in de beginfase een gat te slaan met de concurrenten. De Nederlander bleef op plaats drie hangen en zag dat naarmate de race vorderde dat zijn banden eraan gingen.

De eerste die Van der Garde voorbij moest laten was Razia in de twintigste ronde. Langzaam maar zeker zakte de Nederlander terug in de race tot uiteindelijk de tiende plaats. Melker en De Jong konden evenmin een vuist maken.

In het klassement staat Razia aan de leiding met 196 punten, voor Davide Valsecchi die op 189 staat. De derde plaats met 150 punten is voor Gutierrez. James Calado staat met 132 punten vierde, voor Van der Garde die 129 punten verzameld heeft. Melker staat zestiende met 25 punten, terwijl De Jong nog geen puntenfinish behaald heeft.