Haase: "Jammer van de regen"

Stefan (sportfreak)

Voor Robin Haase stond aanvankelijk vandaag zijn debuut op de Olympische Spelen. Door de vele regen in Londen is dat echter uitgesteld naar morgen.

"Als je wint, maakt dat allemaal niet uit. Ik voel me heel goed en ik voel me fit. Ik was er klaar voor", aldus Haase, die gisteren nog het toernooi van Kitzbühel won. Na die finale vertrok hij direct naar Engeland. "Uiteindelijk was ik rond half één 's nachts op mijn kamer in het olympisch dorp in Londen en ging ik een uurtje later slapen. Nee, de beste voorbereiding op de Olympische Spelen is het niet. Maar van dagenlang trainen op gras word je ook absoluut geen betere speler. Op gras valt niet te trainen. Daarop speel je alleen maar om de punten."

Haase gaf toe dat het apart was om binnen een dag van het gravel in Kitzbühel naar het olympische gras in Londen te verhuizen. "Maar ik wist vooraf waar ik aan begon. Ik heb nooit overwogen om af te zeggen voor de Olympische Spelen. Maar dit is natuurlijk wel extreem. Als ik geen titelverdediger was geweest, had ik waarschijnlijk niet in Kitzbühel gespeeld. Maar ik ben blij dat ik het wel heb gedaan. Ik neem uit Oostenrijk veel vertrouwen en een heel goede service mee de baan op hier in Londen."