Benfica deelt fikse dreun uit aan Real Madrid

donroyco

Benfica heeft een oefenduel tegen Real Madrid verrassend met grote cijfers gewonnen. In het Estadio da Luz werd het liefst 5-2 voor de Portugese club. Het oefenduel stond speciaal in het teken voor de Portugese legende Eusebio, die momenteel in het ziekenhuis ligt wegens een beroerte.

De Spaanse club had alleen grote namen als Kaká, Gonzalo Higuaín en Ángel di Maria opgesteld en kwam al snel op een achterstand te staan. Na vijf minuten kopte Javi Garcia de bal uit een vrije trap achter reservedoelman Adan. Real wist zich nog binnen twintig minuten terug te knokken in het duel. Twee doelpunten van José Callejón zorgde voor een Madrileense voorsprong, maar daar konden de bezoekers maar kort van genieten.

Na 22 minuten was het Axel Witsel die opnieuw met een kopbal trefzeker was en zo voor de 2-2 tussenstand zorgde. Voor rust zou er niet meer gescoord worden, maar de ploeg van trainer Jorge Jesus zette in de tweede helft flink aan. Na 53 minuten zorgde een geplaatst schot van Enzo Pérez voor een nieuwe Lissabonse voorsprong, maar dit keer zou Benfica het niet meer weggeven.

Op aangeven van Witsel bracht Luis Martins de marge na een uur spelen op twee treffers, waarna het slotakkoord uiteindelijk aan Pérez was. Met een subtiel wippertje zorgde de middenvelder voor een indrukwekkende 5-2 eindstand.