De Boer: "Ervaring en klasse van Janssen nodig"

donroyco

Hoewel Vitesse zich officieel gemeld heeft bij Ajax voor Theo Janssen, laat trainer Frank de Boer weten dat hij de middenvelder het liefst wil behouden. Janssen speelt nog maar één seizoen voor Ajax, maar wordt momenteel serieus in verband gebracht met een transfer naar Vitesse, waar hij eerder al tien seizoenen voor speelde.

De Boer laat tegenover NUsport weten dat hij de middenvelder het liefst wil behouden voor de Amsterdamse club, die opnieuw een druk seizoen staat te wachten. "Wij willen niemand kwijt", aldus de oefenmeester.

"We krijgen veel loodzware wedstrijden met een deels vernieuwd elftal. Dan hebben we zijn ervaring en klasse keihard nodig. Hij is een zeer gewaardeerde kracht, dat hebben we vorig seizoen gezien. We hebben veel middenvelders die aanvallend denken en daar kunnen er maar twee van spelen. Dus er zullen mensen teleurgesteld worden. Dat hoort bij een topclub. Iedereen zal voor zijn plek moeten vechten."

Hoe het middenvelder er komend seizoen uit gaat zien, weet De Boer ook nog niet. "Vurnon Anita heeft het erg goed gedaan als controleur vorig seizoen dus die maakt een goede kans, maar niemand is nog honderd procent zeker. Nee, ook Siem de Jong niet, ondanks dat hij nu aanvoerder is. De beste speelt. Ik wil ook een beetje kunnen roteren."