Dames volleybalclub TVCA uit eredivisie

Boris (borisz)

De volleybalsters van Top Volleybal Combinatie Amstelveen (TVCA) doen niet meer aan de eredivisie mee. Dat heeft de club na een langdurig beraad besloten.

"Het bestuur van TVCA heeft, in overleg met fusiepartner vv Amstelveen, na een lange zoektocht de conclusie getrokken dat er onvoldoende financiële middelen zijn om komend seizoen een damesteam in de eredivisie te laten spelen", aldus Casper Groenhuijzen, secretaris TVCA. "Vanwege de slechte economische situatie is het niet gelukt het bedrijfsleven in Amstelveen enthousiast te krijgen voor de plannen. De gemeente Amstelveen heeft daarbij in hun beleid aangegeven dat uitsluitend de breedtesport wordt ondersteund."

TVCA is halverwege 2009 opgericht in samenwerking met AMVJ, Martinus, Stichting Topsport Amstelveen en de Gemeente Amstelveen om Amstelveen als volleybalstad te laten profileren. Vanwege de late terugtrekking van TVCA zal op korte termijn de volleybalbond in overleg met de acht overige verenigingen afstemming plaatsvinden over het competitieprogramma 2012-2013.