Eerste namen Firstlook bekend

Pheno

De organisatie achter Firstlook, Blammo Events, heeft de eerste standhouders voor Firstlook 2012 bekendgemaakt. Het evenement vindt 6 en 7 oktober plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Alle console-producenten zijn aan boord bij deze jubileum-editie: Sony, Microsoft en Nintendo. Woordvoerder Jan-Johan Belderok is erg blij met de terugkeer van Sony PlayStation die vorig jaar in Utrecht ontbrak: "een grootschalig evenement als Firstlook kan eigenlijk niet zonder de drie grote console-producenten. Dat is als een taart zonder slagroom."
 
Uitgevers die al zeker aanwezig zijn: Activision, Electronic Arts, Ubisoft, Capcom, Warner Brothers, Namco Bandai en 2K Games tonen straks hun nieuwste games. Onder de hardwarefabrikanten is in ieder geval sponsor Logitech van de partij. Belderok: "En daar komen snel nog een hoop andere publishers en hardwareproducenten bij."
 
De lineup kent dit jaar ook enkele nieuwkomers.  Neem bijvoorbeeld Bigu.nl, een nieuwe online gameshop die de exclusieve verkoop van games op zich gaat nemen in Utrecht. Ook is voor het eerst een echte eSports-stand in de hal, gerund door de LowLandLions, het management van een groot aantal van de beste pro-gamers van de Benelux.
 
Op dit moment kan Blammo Events nog geen namen van aanwezige games en hardware vrijgeven. Dat gebeurt vanaf begin september. Belderok: "Maar ga er gewoon vanuit dat alle publishers op Firstlook willen scoren en dus met hun nieuwste titels en hardware komen."
 
Kaarten voor Firstlook 2012 zijn verkrijgbaar via www.firstlookevent.nl. Let op: tot 1 augustus kosten de kaarten 8 euro, het zogenaamde early bird-tarief. Vanaf 1 augustus zal de prijs van een kaartje 12 euro bedragen.