Extra Skyrim-avonturen voorlopig alleen voor Xbox 360

Redactie

Voorlopig zijn er nog geen plannen de pc- en PlayStation 3-versies van The Elders Scrolls V: Skyrim te voorzien van de Dawnguard-uitbreiding. Dat heeft woordvoerder Peter Hines van uitgever Bethesda Softworks donderdagavond bekendgemaakt. De uitbreiding is sinds juni wel verkrijgbaar voor Xbox 360.

Elke uitbreiding voor Skyrim is dertig dagen exclusief beschikbaar voor Xbox 360. Zo luidt een afspraak tussen Bethesda en Microsoft. Die dertig dagen zijn inmiddels verstreken. "We hebben Dawnguard nog niet aangekondigd voor andere platformen", gaf Hines aan. Waarschijnlijk hoeven PlayStation 3- en pc-bezitters niet te vrezen. Dat de uitbreiding uiteindelijk ook op hun computers te spelen is, lijkt zo goed als zeker. "Zodra we nieuws hebben, laat ik het weten", liet Hines aantekenen.

Skyrim was een van de grootste hits van afgelopen najaar. Het spel moest alleen Call of Duty: Modern Warfare 3 voor zich dulden. De Playstation 3-versie van het spel had te kampen met problemen waarbij het beeld haperde.