Eerste Nederlandse speelfilm over Anne Frank

Borizzz

De Nederlandse productiemaatschappij Talent United werkt aan de eerste Nederlandse speelfilm over Anne Frank. Eerder verschenen al meerdere Amerikaanse en Britse producties. Ook wordt dit de eerste film over het hele leven van Frank, niet alleen over haar onderduik in het Achterhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog, laat producent Paul Ruven weten.

Momenteel vindt onderzoek plaats naar het leven van Anne Frank. De Anne Frank Stichting verwacht dat hiermee nieuwe inzichten worden verkregen die in de film kunnen worden verwerkt. De stichting ergerde zich aan enkele hardnekkige fouten die in de vorige verfilmingen opdoken. Over welke fouten dit gaat, wil de stichting geen uitspraak doen, zegt Ruven.

De regisseur van onder meer Filmpje! en Gangsterboys en scenarist van het nog te verschijnen Het Bombardement met Jan Smit gaat de film, die de werktitel Anne Frank heeft, niet zelf regisseren. Over regisseur en cast is nog niets bekend. De film moet in maart 2015 uitkomen, zeventig jaar na Franks overlijden.