Rutten: "Rode kaart Kalas jammer"

Olga Kroeders

Vitesse-coach Fred Rutten toonde zich na afloop van het duel tegen Lokomotiv Plovdiv (3-1) tevreden, maar de keuzeheer baalde van de rode kaart van Tomas Kalas.

Na het spectaculaire 4-4 gelijkspel in Bulgarije wist Vitesse gisteravond in eigen huis orde op zaken te stellen tegen Plovdiv, dat met 3-1 opzij werd gezet. De Arnhemmers ondervonden weinig problemen van de Europese opponent, maar zagen wel verdediger Kalas vroegtijdig naar de kant worden gestuurd, die het eerstvolgende duel met Anzhi Makhachkala zodoende moet missen.

"Erg jammer. Hij is een jonge speler en dan maak je soms dit soort fouten. Ik hoop dat hij ervan leert. Daarom ben ik niet boos op hem, maar ik vind het wel jammer", zo laat Rutten na afloop weten tegenover de diverse aanwezige media. "We zitten niet ruim in onze centrale verdedigers."

"Zijn absentie is een flinke aderlating", vervolgt Rutten. "Te meer omdat we toch al de underdog zijn. Je moet realist zijn: Anzhi is favoriet. Dat zou die ploeg ook zijn geweest als we met Kalas hadden kunnen spelen."