Vita-kloon draait op Android

Roy

In China wordt alles nagemaakt, dat op zich is geen nieuws. Dit keer is er echter weer een leuke kloon van een bekende handheld gemaakt in de vorm van de Droid X360, een Vita-kloon die draait op Android 4.0.

De Droid X360 is een vrijwel exacte kopie van de nieuwste handheld van Sony. Een groot 5"-touchscherm, twee analoge sticks en eenzelfde knoppenlayout als Vita zorgen ervoor dat je twee keer moet kijken voordat je doorhebt dat dit een kloon is.

In het apparaat zit een 1GHz ARM Cortex A8 CPU met 512 MB RAM en 8GB opslag. Het scherm heeft een resolutie van 800x480, de Croid beschikt over twee camera's (VGA voorop, 2MP achterop), een Micro USB-aansluiting en heeft de mogelijkheid om via HDMI het apparaat op je tv aan te sluiten. De batterij is 2800mAh, goed voor zo'n drie uur spelen.

Het apparaat biedt de volledige mogelijkheden van Android, inclusief toegang tot Google Play. Qua software worden eveneens een lading emulators meegeleverd. NES, Master System en Nintendo 64 zou je direct moeten kunnen spelen. De prijs via import, zonder verzendkosten, ligt rond de 115 dollar.