Ambassadeurs op kabinetsboot Gay Pride

Redactie

Op de boot van de Nederlandse regering tijdens de Canal Parade van de Amsterdam Gay Pride varen dit jaar internationale gasten mee. De ambassadeurs uit Noorwegen en Duitsland vullen 4 augustus samen met vertegenwoordigers uit Midden- en Oost-Europa van de homo- en transgenderorganisaties ILGA en IGLYO de gastenlijst.

De buitenlandse gasten passen volgens minister van OCW Marja van Bijsterveldt (CDA), die ook over homo-emancipatie gaat, bij het internationale thema van de kabinetsboot 'We stand with you'. "Dit jaar vraagt het kabinet aandacht voor het verbeteren van de vaak moeilijke leefomstandigheden waarin veel homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wereldwijd verkeren."

Volgens de minister loopt de homo-emancipatie in een aantal Europese landen nog achter. Daarom zijn organisaties uit die landen uitgenodigd om deel te nemen aan de rondvaart. Ook varen er Nederlandse Europarlementariërs mee.

Andere gasten van het kabinet zijn hoofdredacteur van de Gay Krant en lijsttrekker van 50 Plus Henk Krol, Boris Dittrich van Human Rights Watch en vertegenwoordigers van Amnesty International, COC Nederland en Transgender Netwerk Nederland.

Het thema van de boot verwijst naar de uitspraak die VN-secretaris Ban Ki Moon eerder dit jaar deed als steunbetuiging aan de internationale homobeweging.