Nederlandse jeugdfilms winnen in Italië

Borizzz

De Nederlandse films Dolfje Weerwolfje, Blijf!, Milo en 170 Hz zijn in de prijzen gevallen op het Giffoni Film Festival in Italië. Ook de korte film Mina Moes won een prijs op het festival voor jeugdfilms. Dat heeft het festival dinsdag bekendgemaakt.

De films zijn in verschillende leeftijdscategoriën onderscheiden door een kinderjury. Dolfje Weerwolfje, naar het boek van Paul van Loon, won de tweede prijs in de categorie zes jaar en ouder. Blijf! won in de categorie tien jaar en ouder. De jury prijst het maatschappijkritische thema van de film over een meisje dat probeert de uitzetting van een Iraanse jongen tegen te gaan.

Milo won in Giffoni Valle Piana een prijs in de categorie 13 jaar en ouder. De jury noemt het scenario 'goed geschreven' en is enthousiast over de regie en het acteerwerk in de film over het jongetje Milo, dat lijdt aan een zeldzame genetische afwijking.

De film 170 Hz van Joost van Ginkel gaat over de liefde tussen twee dove tieners die weglopen. De film met Gaite Jansen in de hoofdrol won in de categorie 16 jaar en ouder vanwege de poëzie in de film.

Het Giffoni Film Festival vond plaats van 14 juli tot en met 24 juli. Het Italiaanse jeugdfilmfestival is een van de grootste van Europa.


Nederlandse jeugdfilms winnen in Italië (Foto: Novum)