Kevin Costner klaagt filmstudio Robin Hood aan

Diederik (diederikhuffels)

Kevin Costner wil geld zien van filmstudio Morgan Creek. De filmster zegt nog een deel te krijgen van de dvd- en tv-inkomsten van de avonturenfilm Robin Hoods: Prince of Thieves, die hij ruim twintig jaar geleden maakte. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Costner stelt dat het bedrijf opzettelijk informatie heeft achtergehouden. Robin Hood: Prince of Thieves uit 1991, waarin Costner de legendarische volksheld speelde, bracht wereldwijd 390 miljoen dollar op van bioscoopbezoekers en later nog tientallen miljoenen van onder meer tv-uitzendingen en dvd-verkoop.

"Iedere acteur hoopt in een geweldige film te spelen die veel winst maakt", staat te lezen in de aanklacht van de 57-jarige Costner. "Maar als je hoopt op een winstuitkering op basis van het succes van de film en je wilt graag op tijd worden uitbetaald, moet je niet bij Morgan Creek Productions zijn."

James Robinson, de baas van de filmstudio, noemt de aanklacht van Costner onbeduidend. "We hebben hem meer dan 40 miljoen dollar betaald", zegt hij in een verklaring.