Winstanley en Baxter door in Blackpool

Boris (borisz)

Justin Pipe, Wes Newton,  Dean Winstanley en Ronnie Baxter zijn de laatste vier darters die zich bij de laatste zestien voegen op het World Matchplay in Blackpool. Winstanley had het lastigst. Hij won pas in de verlenging van Gary Anderson. 

Anderson stond bij de eerste break 5-0 voor, maar verloor de partij toch. Op voorhand was het de vraag hoe de vorm van Anderson zou zijn. De Schot moest in Berlijn opgeven door oogklachten en bij onderzoek bleek dat hij de traanbuis in zijn linkeroog dienst weigerde. De scores van de Schot waren deze partij wisselvallig.  Na de pauze begon de comeback van Winstanley, hij gooide 127 uit en gooide bijna een perfecte leg. Bij de tweede pauze was de achterstand nog maar twee legs, het stond 6-4. 

In het derde gedeelte van de partij gooide Anderson nauwelijks tripels meer en Winstanley kon vier legs op een rij pakken. The flying Scotsman kwam toch weer op gelijke hoogte. Tijdens de World Matchplay moet er met twee legs verschil worden gewonnen, vandaar dat er bij 9-9 doorgespeeld werd.Op 11-10 poetste de Winstnaley een 84-finish weg om wederom gelijk te maken. Hij drukte door met de break en gaf Anderson een allerlaatste kans. Vanaf 98 kreeg de Schot één pijl op tops, maar kon die niet verzilveren. Daarop vond Winstnaley hetzelfde vakje voor de winst.

Pipe boekte eenvoudige 10-4 zege op Joe Cullen. Newton won met 10-5 van de jeugdwereldkampioen James Hubbard en Ronnie Baxter versloeg Dave Chisnall met 10-7. Morgen in de tweede ronde komen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen in actie. Barney speelt tegen Terry Jenkins en Mighty Mike neemt het op tegen Steve Beaton.