Vilanova wint eerste duel als coach Barça

Olga Kroeders

Tito Vilanova heeft zijn eerste wedstrijd als coach van Barcelona gewonnen. De 42-jarige Spanjaard zag zijn ploeg op bezoek bij Hamburger SV het eerste oefenduel met 2-1 winnen. Vilanova was de afgelopen jaren assistent van de succesvolle Pep Guardiola en promoveerde na diens vertrek tot hoofdtrainer.

Vilanova had met gemengd succes een basisplaats ingeruimd voor Ibrahim Afellay. De international van het Nederlands elftal leidde met slordig balverlies na twintig minuten de gelijkmaker van Tolgay Arslan in. Vlak voor rust liet Afellay zich van zijn goede kant zien.

Een goed afstandsschot van de aanvaller werd door doelman René Adler met moeite gekeerd, waarna Gerard Deulofeu attent reageerde op de rebound. Afellay kwam na rust niet meer terug uit de kleedkamer. Een groot aantal jonge talenten kreeg van Vilanova de kans om zich te profileren. Gescoord werd er vervolgens niet meer.

Het openingsdoelpunt was na vijf minuten gescoord door Dani Alves. De Braziliaanse rechtsback kegelde de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied hard in de bovenhoek. Bij HSV maakte Chelsea-huurling Jeffrey Bruma zijn opwachting.