Maher: "Ajax nog gewoon een optie"

Olga Kroeders

Adam Maher heeft bij AZ aangegeven dat hij een transfer naar een Nederlandse topclub wil maken. Een voorkeur voor Ajax of PSV heeft de middenvelder niet.

De 19-jarige Maher laat aan NUsport weten dat hij op jonge leeftijd al bij Ajax aanklopte. "Voordat ik zeven jaar geleden naar de jeugdopleiding van AZ ging, ben ik drie keer afgewezen op de talentendagen van Ajax. Maar ach, op zo'n dag kan een club niet alles zien."

Maher koestert dan ook geen wrok jegens de Amsterdammers. "Bovendien kun je je in één jaar snel ontwikkelingen. Voor mij is Ajax daarom nog gewoon een optie, mocht er serieuze interesse komen", vervolgt de veelzijdige middenvelder.

"Een voorkeur voor Ajax of PSV spreek ik niet uit. PSV was de eerste en tot nu toe de enige club die zich concreet meldde. Ik woon in Diemen en als jongetje was ik wel een tijdje voor Ajax. Volgens mij is dat nog steeds een mooie club. Ajax is Ajax, dat verandert niet. Maar als ik voor PSV zou spelen, dan kan ik ook in Amsterdam nog gewoon over straat. Dat kan ik nu ik bij AZ speel ook."