Jeremy Renner aast op rol Julian Assange

Sanne (Syth86)

In de wandelgangen van Hollywood wordt gefluisterd dat Jeremy Renner, die nog openen moet in The Bourne Legacy, aast op de rol van Julian Assange in de film over WikiLeaks die DreamWorks maakt. Twilight Saga’s Bill Condon is de beoogde regisseur.

Daarnaast is het misschien zo dat de film onafhankelijk wordt gefinancierd terwijl DreamWorks het project blijft overzien. De filmstudio heeft immers de rechten op de boeken WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War On Secrecy, van David Leigh en Luke Harding en Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange At The World’s Most Dangerous Website van Daniel Domscheit-Berg.

Renner, afkomstig van twee Oscar-genomineerde optredens in The Hurt Locker en The Town, is nu op weg naar het definitieve sterrendom met The Bourne Legacy. Dus lijkt hij de treffende en inspirerende keuze om de stekelige en complexe Assange neer te zetten.

Assange lanceerde WikiLeaks in 2006 en bleek al gauw een doorn in het oog voor vele regeringen omdat hij ze in verlegenheid bracht door diplomatieke documenten en kabels te lekken. De laatste tijd heeft hij zich vooral beziggehouden met zijn eigen juridische problemen, Zweden en de Verenigde Staten willen de Australische journalist en internetactivist berechten voor verschillende zaken. Nog niet zolang geleden heeft Assange asiel aangevraagd in de ambassade van Ecuador in het Verenigd Koninkrijk om maar niet terug te hoeven naar Zweden.

Hoewel het laatste deel van het verhaal nog onbekend is, heeft alle drama ertoe geleid dat verschillende studio’s films ontwikkelen over Julian Assange. Voordat Jeremy Renner in de huid kruipt van de voormalige hacker zien we hem eerst nog in American Bullshit als vervanger van Christian Bale.