Elf woningen in Schiedam ontruimd

Mirjam

De bewoners van elf huizen in Schiedam kunnen hun woning niet meer in. De gemeente Schiedam laat weten dat de huizen zaterdagnacht zijn ontruimd omdat een deel van de gevel is losgeraakt. De bewoners hebben maandag te horen gekregen dat ze de komende dagen nog niet kunnen terugkeren.

De gemeente vindt het niet veilig om het gebied rondom de Parkweg te betreden, omdat er mogelijk nog stenen loszitten. Tot nu toe is niemand gewond geraakt door vallende stenen.

De getroffen Schiedammers mogen onder begeleiding een aantal spullen uit hun huizen halen. Bewoners die nu op vakantie zijn, mogen dat zodra ze terugkomen van vakantie. Een aantal bewoners wordt door vrienden of familie opgevangen. Voor de anderen heeft de gemeente hotelkamers geregeld.

De eigenaren van de elf huizen zijn zelf verantwoordelijk voor de reparatie van het metselwerk van de gevel en eventuele noodvoorzieningen, zegt de gemeente. Andere huizen in hetzelfde complex worden in de komende weken gecontroleerd door een bouwkundig inspecteur van de gemeente.