Horner neemt het op voor Hamilton

Peterselieman

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft het opgenomen voor Lewis Hamilton. De McLaren-coureur zorgde gisteren in Duitsland voor de ongebruikelijke situatie door de nummer twee in de race Sebastian Vettel te passeren, terwijl hij op een ronde achterstand lag. Vettel vond dat de Brit dit niet had mogen doen.

Vettel hief na de inhaalactie zijn hand uit de cockpit en was niet blij. "Dat was niet aardig van Lewis, ik snap niet dat hij met ons ging racen. Als hij snelle rondes wilde rijden had hij een gat moeten laten vallen. Het was stom omdat hij een ronde achter lag. Als je geen kans meer maakt op de zege dien je de leiders te respecteren en je gezonde verstand te gebruiken. Ik verwachtte geen aanval van hem, want ik zag het nut er niet van in. Ik was verrast dat hij plotseling naast me opdook. Mede daardoor verloor ik een positie aan Jenson Button."

Horner snapt de actie van Hamilton wel. "In de regels staat niets over gelapte coureurs die zich niet van hun ronde achterstand mogen ontdoen. Het is frustrerend dat het een seconde kostte en dat Lewis Fernando niet ook kon passeren, wat het effect tegen elkaar wegggestreept zou hebben. Maar hij stond op verse banden en had alle recht om dit te doen. Het is begrijpelijk dat de emoties bij Sebastian hoog oplopen, maar Lewis heeft niets misdaan. Zo gaat dat soms."