FOK!filmtip van de dag: Paycheck

Borizzz

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Het is maandag en dat betekent dat, als vergeleken wordt met het weekend, dat de keuze aan films meestal een stuk beperkter is. Tel daar de vakantieperiode bij op en hetm wordt moeilijk om tot films te komen die de moeite van het kijken waard zijn. Voor vandaag willen we twee films aanstippen. Ten eerste wordt om 20:30 op RTL 7 de film Pathfinder uitgezonden. Deze Amerikaanse avonturenfilm uit 2007 gaat over een vikingschip dat strandt aan de Amerikaanse kust. De Vikingen overvallen vervolgens op een brute manier een indianendorp en laten bij vertrek per ongeluk één van hun kinderen achter. De Indianen willen het onschuldige kund niet verantwoordelijk stellen voor de daden van zijn volk en nemen hem op in hun midden. De jongen leeft vervolgens in twee werelden en krijgt het steeds moeilijker om zijn Viking-identiteit vast te houden. Maar dan komen de Vikingen terug en zaaien voor een tweede keer dood en verderf...

Trailer Pathfinder

Op de Nationale Campingzender is vanavond de FOK!filmtip van de dag. Om 20:30 begint Paycheck, een film uit 2003 die gaat over een ingenieur die al drie jaar werkt aan een geheim project. Als hij op een ochtend wakker wordt ontdekt hij dat zijn werkgever bepaalde stukken informatie over het project uit zijn geheugen heeft verwijderd. Als hij zijn 'paycheck' wil ophalen blijkt ook nog eens dat hij ingestemd heeft met een betaling in zonderlinge voorwerpen in plaats van geld. Radeloos probeert hij de stukjes uit zijn geheugen terug te vinden. Dit valt hem niet gemakkelijk aangezien ook de overheid achter hem aan zit. Het verhaal is gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick.

Paycheck trailer

Veel kijkplezier en geniet anders van een fijne zomeravond!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!