Gaite Jansen heeft hoofdrol in Supernova

Roy (qwry)

Gaite Jansen gaat de hoofdrol spelen in het Nederlandse drama Supernova. De speelfilm wordt geregisseerd door actrice en regisseur Tamar van den Dop. Dat maakte distributeur Wild Bunch maandag bekend.

Jansen speelt Meis, die bij haar ouders en oma woont. Ze zou graag groots en meeslepend leven, maar in haar leventje gebeurt vrij weinig. In het drama komen thema's als seksualiteit, verlangens, dromen en familie aan bod. De 20-jarige Jansen had eerder hoofdrollen in Lover or Loser, 170 Hz en Lotus.

Van den Dop schreef ook het scenario van Supernova. Ze is als actrice bekend van de tv-serie Zwarte Sneeuw en als regisseur van Blind met Halina Reijn. Haar scenario van Supernova is gebaseerd op het boek Mijn Vader Zegt Dat Wij Levens Redden, van Do van Ranst.

"Supernova is een rijk, ontroerend en filmisch verhaal", zegt Van den Dop in een verklaring. "Ik wil met Supernova een viering op het leven maken, want het geworstel met jezelf en elkaar is vaak ook wat dit leven zo waardevol maakt." Het drama moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Gaite Jansen heeft hoofdrol in Supernova (Foto: Novum)