[WTCC] Uitslagen races Curitiba

Peterselieman

Yvan Muller en Rob Huff hebben de World Touring Car Races op het circuit Curitiba op hun naam geschreven. De Chevroletrijders heersten op het Braziliaanse circuit en verstevigden zo hun leidende posities in het klassement. Tom Coronel werd achtste en zevende.

Race 1

Bij de start greep Muller de leiding, voor Alain Menu en Huff. Het trio waagde geen aanval bij elkaar en kwam uiteindelijk binnen een seconde van elkaar over de streep. Daarachter greep Gabriele Tarquini de vierde plaats en kwam ook op deze plek over de meet. Coronel kwam als beste BMW-rijder als achtste over de streep.

Race 2

Norbert Michelisz leidde in de beginfase van de race, voor Tarquini. Coronel reed in de beginfase even op plaats twee, maar viel enkele plaatsen terug toen hij in de derde ronde bij de eerste bocht even van de baan ging. Huff klom langzaam op in de race en pakte drie ronden voor het einde de leidende positie van Tarquini af. Menu werd nog tweede, voor Tarquini die in de slotronde Muller op zijn staart had. Michelisz viel terug naar de vijfde stek, voor Michel Nykjaer en Coronel.

In het kampioenschap gaat Muller aan de leiding met 287 punten. Hij heeft zeventien punten voorsprong op Huff, terwijl Menu op 250 punten staat. Tarquini is met 162 best of the rest, met Coronel twaalf punten achter hem.