Ouya-spelcomputer heeft klein formaat

Stefan Walthie (StefanW)

De Ouya-spelcomputer is niet veel groter dan een Rubiks kubus. Dat heeft de ontwerper van de spelcomputer gezegd tegen het weblog Kotaku. Dat zou betekenen dat de kubusvormige spelcomputer ongeveer tien centimeter meet. Met deze maten is Ouya een stuk kleiner dan bijvoorbeeld de Nintendo Wii of de Xbox 360.

De eerste versie van de Xbox 360 was 30 bij 26 bij 8 centimeter. De Nintendo Wii is met 16 bij 21 bij 4 centimeter iets kleiner dan de Xbox. Ouya meet ongeveer een derde van de Nintendo Wii.

"De Ouya is gemakkelijk ergens neer te zetten of in je rugzak mee te nemen", zei de ontwerper tegenover het weblog. Om games op de spelcomputer te kunnen spelen, zijn wel één of twee controllers vereist.

De Ouya werkt volgens hetzelfde principe als een smartphone, waarbij gebruikers apps kunnen downloaden. Met de Ouya kunnen de spellen op een televisie gespeeld worden met behulp van een traditionele controller. De spelcomputer, die gebruik maakt van het Android-besturingssysteem, moet in maart op de markt komen.


Ouya-spelcomputer heeft klein formaat (Foto: Novum)