[GP2] Uitslagen races Duitsland

Peterselieman

Johnny Cecotto Jr. en James Calado hebben de GP2-races op het circuit Hockenheim gewonnen. In Duitsland eindigde de Nederlander Giedo van der Garde als vijfde en tweede. Nigel Melker werd zesde en achtste.

Race 1

Van der Garde mocht in de eerste race op een natte baan van poleposition starten. Het hele veld begon op regenbanden, op Cecotto en Stephane Richelmi na. Van der Garde had een redelijke start, maar werd al na enkele bochten gepasseerd door zowel Melker als Fabian Leimer. Melker kon zijn goede start niet volhouden en zakte na enkele ronden terug naar de derde stek.

Ondertussen droogde de baan op profiteerden Cecotto en Richelmi van hun droogweerbanden. Beide rijders haalden de een na de ander in en lagen eerste en tweede toen de andere coureurs naar binnen doken voor nieuw rubber. De coureurs die waren gestopt profiteerden van hun banden en op het moment dat Richelmi naar binnen dook voor nieuwe banden waren ze hem zover genaderd dat de Monegask Leimer, Felipe Nasr en Van der Garde voorbij zag komen.

Cecotto verloor bij zijn pitsstop veel tijd, maar kwam net voor Leimer weer de baan op. Hij breidde richting de finish zijn voorsprong uit tot ruim negen seconden op de Zwitser. Richelmi klom nog op naar de derde plaats door Nasr en Van der Garde in te halen. Melker sloot de race af op de zesde stek.

Race 2

Calado mocht de sprintrace aanvangen van poleposition en behield de leiding voor Van der Garde die door een goede start van de vierde naar de tweede stek doorschoof. De Nederlander kon de Brit niet bijhouden, maar was wel een stuk sneller dan Nasr die de derde plaats voor zich opeiste. Kampioenschapsleider Luiz Razia schakelde zichzelf voor de punten uit door te spinnen.

Melker kwam uiteindelijk als tiende over de meet. Hij werd na afloop als achtste in de klassering opgenomen omdat Jolyon Palmer en Stefano Coletti bestraft werden voor het inhalen van Josef Kral onder geel. De vlag hing er vanwege een spin van Giancarlo Serenelli.

In het klassement leidt Razia nog altijd met 171 punten. Hij pakte in Hockenheim slechts zes punten. Zijn naaste concurrent Davide Valsecchi deed het met twee punten niet veel beter en staat nu op tien punten achterstand van de Braziliaan. De derde plaats is voor Esteban Gutierrez die Duitsland met zeven punten en 129 punten in totaal verliet. Van der Garde klom naar de vierde plaats met 119 punten dankzij de 26 punten die hij behaalde. Melker staat nu zestiende met 25 punten in totaal.