Costa: "Derde plaats voor Valencia"

Wessenator

Valencia-verdediger Ricardo Costa vindt dat hij en zijn ploeggenoten dit seizoen weer op de derde plaats in de Primera División moeten mikken.

"Het doel van een team is om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst. Vorig jaar werden we derde. We weten al dat het zo moeilijk is om hetzelfde niveau als Real Madrid en FC Barcelona te behalen. Van ons wordt echter verwacht dat we succes boeken. De spelers en supporters van Valencia mikken op de derde plaats. Hopelijk pakken we dit seizoen ook een prijs", aldus Costa tegenover diverse Spaanse media.

Onder Unai Emery belandde Costa op de bank, maar nu Mauricio Pellegrino aan het roer staat, maakt de Portugees weer kans op een basisplaats. Zelf kan hij beide coaches moeilijk met elkaar vergelijken.

"Het is erg vroeg om nu al praten over de verschillen tussen beide coaches. Ik heb vier jaar met de vorige coach doorgebracht en Pellegrino heb ik maandag voor het eerst ontmoet", zo meldt de Portugees.

Toch lijkt Costa optimistisch over de nieuwe keuzeheer. "Pellegrino is een coach die van goed voetbal houdt, die graag ziet dat de bal in de ploeg blijft. Hij ziet graag dat we druk zetten op de tegenstander als we balverlies lijden en hij wil een sterk team formeren. Dat is het belangrijkste in het voetbal. Pellegrino ziet deze belangen in."