Golfer Els wint The Open

Boris (borisz)

Golfer Ernie Els heeft verrassend The Open op zijn naam geschreven. De 42-jarige Zuid-Afrikaan profiteerde op de slotdag optimaal van de ineenstorting van de Australiër Adam Scott. Els ging rond in 68 slagen en kwam daarmee op een totaal van 273, zeven onder het baangemiddelde. Hij bleef Scott een slag voor.

Scott begon als grote favoriet aan de laatste achttien holes, maar had zondag 75 slagen nodig. Daarmee duikelde hij naar de tweede plaats. Els kwam langszij en werd voor de tweede keer in zijn loopbaan de beste op de Britse major. Hij won al eens in 2002.

Tiger Woods eindigde samen met zijn Amerikaanse landgenoot Brandt Snedeker op een gedeelde derde plaats. Zij eindigden op een totaal van 277 (-3). Nummer een van de wereld Luke Donald werd vijfde met een totaal van 278.

Joost Luiten sluit de Britse major af in de middenmoot. Voor zijn laatste ronde had hij 74 slagen nodig, dat is vier boven het baangemiddelde. Hij eindigde op de gedeelde 45e plaats met een totaal van 286 slagen (+6).