Arrestaties Rusland na overstromingen

Redactie

Drie Russische overheidsfunctionarissen zijn gearresteerd omdat ze gefaald hebben tijdig mensen te waarschuwen en te evacueren toen er in het zuiden van het land hevige overstromingen plaatsvonden. Dat heeft het overheidsorgaan dat de zaak onderzoekt zondag bekendgemaakt.

In de nacht van 6 op 7 juli ontstonden na zware regenval kolkende watermassa's. 171 mensen kwamen om het leven. Veel slachtoffers waren oude mensen die niet op tijd weg konden komen. Boze inwoners van het gebied, bij de Zwarte Zee, vinden dat de lokale autoriteiten veel te weinig hebben gedaan om de mensen te waarschuwen.

De drie arrestanten, onder wie de burgemeester van de stad Krymsk en het hoofd van de regio Krymsk, waar 153 mensen omkwamen, waren gewaarschuwd dat er mogelijk overstromingen zouden plaatsvinden, maar ze deden daar te weinig mee, aldus het overheidsorgaan.

Meer dan twee weken na de overstromingen zijn er nog altijd overheidsmedewerkers en vrijwilligers in het gebied om de tienduizenden mensen die geen huis en bezittingen meer hebben te helpen.