Van Basten: "Wij zijn in een opbouwfase"

Frank (franklop)

Sc Heerenveen kent vooralsnog geen sterke voorbereiding. Coach Marco van Basten maakt zich echter geen grote zorgen. "Deze uitslagen zijn niet zo heel belangrijk. Ze hebben geen consequenties. Ik denk dat je moet kijken naar de manier waarop we voetballen, dat is meer van belang", aldus Van Basten tegenover Omrop Fryslân.

De Friezen verloren het oefenduel met Beerschot (0-1), maar de voormalige bondscoach tilt daar niet al te zwaar aan. "De eerste helft hebben we denk ik goed gespeeld, hadden we met name één grote kans die je eigenlijk moet maken. Dat maakt het jezelf iets makkelijker. Dat hebben we niet gedaan, maar dat kan gebeuren", zo vervolgde de voormalige topspits van AC Milan.

"Feit is dat wij gewoon in een opbouwfase zijn en dat het wel stapje voor stapje steeds beter gaat. Je ziet duidelijk dat wij voorin niet makkelijk scoren. Het veldspel was op zich, voornamelijk het eerste uur, redelijk goed verzorgd. Alleen moet je voorin de boel wel kunnen belonen met een doelpunt. Dat blijft nu achterwege. Het kan ook gewoon een fase zijn, hoor. We moeten ook niet direct in de war raken."