FOK!filmtips van de dag: The Last Waltz

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

The Last Waltz 01

Martin Scorsese is een man met vele gezichten. Zo maakte de sympathieke regisseur vele klassiekers zoals Taxi Driver, Goodfellas en meer recentelijk Hugo. Voor de FOK!filmtip van de dag hebben we gekozen voor een indrukwekkende documentaire The Last Waltz die Scorsese in 1978 maakte van het afscheidsconcert van The Band. The Band was de begeleidingsband van Bob Dylan en trad voor hun laatste optreden op 25 november 1976 op in San Francisco's Winterland Ballroom. Wat de film vooral zeer aangenaam maakt is de aanwezigheid van een behoorlijk aantal gastmuzikanten. Zo zien we onder meer Eric Clapton, Ringo Starr, Neil Diamond, Neil Young, Emmylou Harris en Dr. John.

Ben je muziekliefhebber en houd je van muziek uit de zeventiger jaren, dan mag je deze film niet missen. The Last Waltz is vanavond om 20.15 uur te zien op Canvas.

The Last Waltz 02

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!