Van Barneveld simpel naar tweede ronde World Matchplay

Boris (borisz)

In Blackpool is de negentiende editie van de World Matchplay van start gegaan. 32 deelnemers met Phil Taylor als titelverdediger. Op de openingsavond kwam onderandere Raymond van Barneveld, wereldkampioen Adrian Lewis en de Kim Huybrchts in actie. De Belg debuteert in Blackpool.

De avond werd geopend met het duel tussen Paul Nicholson en Andy Smith. Het ging tot 4-4 gelijk op. Smith ging de tweede pauze met een 6-4 voorsprong in en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Het werd 10-6. Het is de eerste overwinning in zeven jaar voor The Pieman in Blackpool.

De tweede partij ging tussen Terry Jenkins en Kim Huybrechts. Tot 2-2 ging het gelijk op, daarna ging de Belg er vandoor. Huybrechts liep uit tot 9-5 en kreeg in de zeventiende en achttiende leg pijlen om de partij uit te gooien. Dit lukte The Hurricane echter niet waardoor The Bull op 9-9 kon komen. Tijdens de World Matchplay moet een partij met twee legs verschil gewonnen worden en ging de partij dus door. Ook in de verlenging lukte het Huybrechts niet om zijn dubbels uit te gooien, Jenkins deed dit wel en won de partij met 11-9.

Adrian Lewis had geen kind aan Robert Thornton. Het werd 10-0 voor de wereldkampioen. Slechtsin twee legs kreeg Thornton de kans om te finishen, dat deed hij echter niet. De vorige keer dat Thornton in Blackpool van de partij was verloor hij ook met 10-0. In 2010 was Gary Anderson te sterk. Lewis neemt het in de tweede ronde op tegen Andy Smith.

De avond werd afgesloten door Raymond van Barneveld en Michael Smith. Barney heeft een goed half jaar achter de rug. Hij wist twee Player Championship toernooien te winnen en begin deze maand won hij in Düsseldorf de European Darts Open. Van Barneveld speelde tegen de debutant Michael Smith. Barney komt eenvoudig op een 4-1 voorsprong. Michael Smith begon zenuwachtig aan de partij. Na de pauze sloeg bij Smith de zenuwachtigheid om in frustratie dat het niet lukte. Barney speelde goed zijn eigen spel en gaat de tweede break in met een 8-2 voorsprong. Het einde was wat moeiszaam maar Barney wint met 10-4 van Smith. Woensdag neemt hij het op tegen Jenkins.

Morgen komt Michael van Gerwen in actie. Hij speelt tegen Simon Whitlock. De verliezend finalist van vorig jaar, James Wade, komt ook in actie. Hij speelt tegen Richie Burnett.