Jans: "Makkelijk zonder Europees voetbal"

donroyco

Ron Jans begint volgende week met Standard Luik aan de Belgische competitie. Hij kan zijn pijlen volledig richten op de competitie en heeft er zin in. Met een groot aantal aankopen heeft Jans er veel vertrouwen in.

"Ik ben nieuwsgierig, want er is goed gewerkt", vertelt hij aan Sporza. "Er is heel wat beweging geweest, maar nu is de groep compleet. Alle posities waarvoor we nog versterking zochten, zijn ingevuld. We hebben progressie geboekt en het vertrouwen is er. Dat stemt me zeer tevreden."

Dit jaar wil hij zeker Europees voetbal bereiken met de ambitieuze club. "Dat willen we graag. Dat we dit seizoen niet in Europa voetballen, maakt onze doelstelling makkelijker. Het geeft ons de nodige rust om te vlammen in de play-offs."

Intussen woont Jans ook over de grens. "Ik woon nu heel dicht bij de Académie. Dat is bewust, want ik vind het belangrijk dat je onderdeel bent van de cultuur."

Voorzitter Roland Duchâtelet ziet hij echter niet veel. "Wat mijn band is met de voorzitter? Meneer Duchâtelet is niet vaak persoonlijk aanwezig, maar het contact verloopt heel goed. Ik wil mijn bijdrage leveren aan hetgeen de voorzitter voor ogen heeft."