Feyenoord heeft huurling Elabdellaoui binnen

donroyco

Feyenoord heeft per direct de beschikking over Manchester City-huurling Omar Elabdellaoui. De 20-jarige Noorse aanvaller komt voor een seizoen naar Rotterdam. Het werd eerder al bekend dat Elabdellaoui komend seizoen voor Feyenoord speelt, maar hij ging eerst nog met de Engelsen op trainingskamp naar Oostenrijk.

"Hij is een speler met veel talent, die op verschillende posities uit de voeten kan. Omar is technisch vaardig, mentaal heel sterk en een harde werker", laat technisch directeur Martin van Geel weten. "Met het oog op ons drukke programma hebben we voor dit seizoen een brede selectie nodig. Daarbij kunnen we Omar heel erg goed gebruiken."

Elabdellaoui werd in 2008 door Manchester City overgenomen van de Noorse club Skied. Vorig jaar werd hij verhuurd aan Strømsgodset IF. De jeugdinternational tekende onlangs een nieuwe tweejarige verbintenis bij Manchester City. Bij Feyenoord komt hij met Harmeet Singh een landgenoot tegen.

Voor de Rotterdammers is Elabdellaoui de zevende aanwinst. Eerder kreeg trainer Ronald Koeman al de beschikking over Lex Immers, Ruud Vormer, John Goossens, Daryl Janmaat, Mitchell te Vrede en Singh.

Na John Guidetti is Elabdellaoui de tweede huurling van Manchester City. De komst van de Zweed was vorig seizoen een groot succes.