Rijksrecherche onderzoekt lek Badr-zaak

Redactie

De Rijksrecherche gaat zich buigen over een mogelijk lek bij de politie in het onderzoek naar de mishandeling tijdens dancefeest Sensation. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Advocaat Bénédicte Ficq van kickbokser Badr Hari deed aangifte nadat informatie over de zaak volgens haar opvallend snel in De Telegraaf verscheen.

Badr Hari zou door het slachtoffer zijn herkend als dader, maar is officieel geen verdachte in de zaak. Wel worden de verklaringen over zijn mogelijke betrokkenheid onderzocht, liet de politie eerder weten.

De Amsterdamse politie onderzocht de publicaties over de zaak in De Telegraaf en heeft de Rijksrecherche gevraagd nu ook een oriënterend onderzoek in te stellen en daarbij ook te kijken naar andere media. In het onderzoek wordt ook de aangifte wegens schending van het ambtsgeheim meegenomen. De Telegraaf wees eerder suggesties over een lek bij de politie van de hand.

Bij de mishandeling in een skybox in de Amsterdam Arena raakte miljonair Koen Everink zwaargewond. Hij liep gecompliceerde botbreuken en ernstig aangezichtsletsel op. Getuigen meldden in verschillende media dat ze Badr Hari en zijn vriendin Estelle Gullit rond de skybox hebben gezien. De kickbokser ontkent elke betrokkenheid bij het geweld.