Luiten haalt cut op The Open

Peterselieman

Golfer Joost Luiten heeft the cut gehaald bij The Open, het derde major van het golfseizoen. De Bleiswijker ging vrijdag rond in het baangemiddelde. Daarmee kwam zijn totaal op de baan van het Engelse Royal Lythan & Saint Annes drie slagen boven par uit en dat was net genoeg om zich te kwalificeren voor de laatste twee dagen.

Luiten heeft een achterstand van dertien slagen op de Amerikaan Brandt Snedeker. Dankzij een ronde 64, zes onder het baangemiddelde, gaat hij aan de leiding met een score van -10. Snedeker is pas de tweede golfer ooit die na twee rondes op een major nog geen enkele bogey had genoteerd. Tiger Woods deed dat in 2000 al eens.

Diezelfde Woods staat vier slagen achter Snedeker derde na twee rondes. De Australiër Adam Scott staat tweede. Hij geeft slechts een slag toe op Snedeker.

Titelverdediger Darren Clarke was een van de grote namen die de cut niet haalde. De Noord-Ier was in goed gezelschap. Ook onder meer Justin Rose, Sergio Garcia, Charl Schwartzel, Phil Mickelson en Angel Cabrera horen bij de afvallers.