Zombie-survival shooter-MMO op komst

Ontwikkelaar Hammerpoint Interactive heeft via een persbericht een zombie-survival shooter-MMO aangekondigd. De game draagt de naam The War Z. In de herfst van 2011 begon Hammerpoint met de ontwikkeling. Deze herfst komt de MMO naar Windows.

In The War Z speel je als iemand die moet zien te overleven in een post-apocalyptische wereld. Een groot deel van de mensheid is vernietigd door een virus dat mensen verandert in zombies. De game bevat veel RPG-elementen zoals skills en het aanpassen van je personage naar smaak. Er zitten ook enkele sociale aspecten in de game zoals de mogelijkheid om beloningen uit te reiken voor het vermoorden van iemand. Er zijn twee modes: normal en hardcore. In hardcore is het niet mogelijk om verder te spelen als je sterft en moet je met een nieuw personage beginnen.

De wereld is redelijk groot, er is maar liefst 200 tot 400 vierkante kilometer te ontdekken. Elke server heeft een maximum van 250 spelers tegelijk. Door te overleven en steeds meer van de grote wereld te ontdekken krijg je nieuwe wapens en upgrades. In een wereld zijn ook veilige plaatsen waar je spullen kunt kopen en verkopen, en je kunt briefjes achterlaten voor andere spelers.

Er komen dedicated openbare servers, en er is de mogelijkheid om een private server te maken. Hammerpoint belooft regelmatige updates en nieuwe content. Na het aanschaffen van de game hoef je niet elke maand geld af te laten schrijven, je betaalt dus alleen voor de game zelf. Het spel gaat 30 dollar kosten, maar of dat ook 30 euro wordt is nog niet bekend.

The whole team is completely obsessed with the zombie culture as well as with post-apocalyptic games like Fallout”, vertelt Eric Nordin, senior game designer. “Since we started the design of the game, we have continued to incorporate new features that inspire us as we go.  At the end of the day we want to ship a game that we want to play ourselves and we’re hoping that other gamers will recognize our passion and be excited about playing as well!”

Met dank aan WhiteLightning voor de submit!