Haas weer verder in Hamburg

Rosario

Tommy Haas heeft in zijn geboortestad Hamburg de halve finale van het ATP 500-toernooi bereikt. In de kwartfinale was de 34-jarige zijn landgenoot Florian Mayer in twee sets de baas.

Haas had grote moeite om zijn eerste opslagbeurt te behouden, en de eerste game duurde dan ook meteen zeven minuten. Het leek een moeilijke pot te gaan worden voor de Hamburger toen Mayer zijn eerste servicegame binnen een minuut op love won. Maar Haas herpakte zich snel en brak Mayer maar liefst twee keer achter elkaar, om de eerste set met 6-1 binnen te slepen.

In de tweede set ging Mayer steeds beter spelen. Hij kreeg een aantal breakpunten in verschillende games, maar Haas wist die telkens gedecideerd weg te werken. Op 4-4 brak Haas Mayer tegen de verwachtingen in zelf, en serveerde hij de wedstrijd koeltjes uit naar 6-4.

De in Amerika wonende Tommy Haas is in Hamburg op jacht naar zijn tweede ATP-titel dit jaar. Eerder won hij het toernooi in Halle, door in de finale Roger Federer te verslaan.

De concurrentie voor de nummer 49 van de wereld is ook dit toernooi groot. Zo doen er nog enkele spelers mee uit de top twintig, zoals Marin Cilic, Nicolas Almagro en Juan Monaco. Die laatste versloeg vandaag in een eerdere kwartfinale de Franse Jeremy Chardy met 6-3 en 7-5.