Vitesse mogelijk tegen Anzhi in Europa League

Olga Kroeders

Vitesse neemt het in de derde voorronde van de Europa League mogelijk op tegen Anzhi Makhachkala. De Arnhemse ploeg moet dan in de return zien af te rekenen met Lokomotiv Plovdiv. De Russische formatie van coach Guus Hiddink dient het Hongaarse Budapest Hónved aan de kant te zetten.

Anzhi nam gisteren een stap in de goede richting door voor eigen publiek met 1-0 te winnen. Vitesse speelde in zijn eerste Europese duel in tien jaar tijd met 4-4 gelijk bij het Bulgaarse Plovdiv.

Sc Heerenveen komt in zijn eerste voorrondeduel de winnaar van het tweeluik tussen het Roemeense Rapid Boekarest en Myllykosken Pallo uit Finland tegen. De ploeg van trainer Marco van Basten speelt op 2 augustus thuis, een week later is de return. Rapid won het eerste duel voor eigen publiek met 3-1.

Als FC Twente de derde voorronde haalt dan is het Tsjechische FK Mladá Boleslav of Thór Akureyri uit IJsland de volgende tegenstander. De Tukkers speelden thuis met 1-1 gelijk tegen Inter Turku, de return wordt volgende week afgewerkt.