Branagh speelt schurk in Jack Ryan-film

René (MrManiak)

Kenneth Branagh neemt niet alleen de regie van de Jack Ryan-reboot op zich, hij wil ook de schurkenrol gaan spelen. De onderhandelingen vinden momenteel plaats, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Chris Pine speelt de rol van de jonge Jack Ryan.

Jack Ryan is gebaseerd op het personage van de Amerikaanse thrillerschrijver Tom Clancy. De 31-jarige Pine, vooral bekend als Captain Kirk in de laatste Star Trek-film, is de vierde acteur die als Jack Ryan te zien is. Alec Baldwin, Harrison Ford en Ben Affleck gingen hem voor.

Pines versie is de jongste tot nu toe, wat betekent dat hij nog maar net weg is bij de Amerikaanse marine. In het verhaal, wat niet gebaseerd lijkt op een boek van Clancy, is Ryan werkzaam als financieel adviseur in Moskou. Als hij ontdekt dat zijn Russische werkgever een terroristische aanval op de Verenigde Staten wil financieren, grijpt hij persoonlijk in.

Welke rol de 51-jarige Branagh precies gaat spelen, is nog onduidelijk. Het ligt voor de hand dat hij de Russische directeur speelt van het bedrijf waar Ryan werkt. Aan de andere kant wil hij wellicht de rol van bloeddorstige terrorist vertolken.

Wanneer de nog titelloze Jack Ryan-film in productie gaat, is nog onbekend.

Kenneth Branagh zegt nee tegen Thor 2 (Novum)