Rutten: " Bij tegengoals onder de ondergrens"

donroyco

Fred Rutten keek niet met al te veel plezier terug op zijn eerste officiële met Vitesse. De Arnhemmers kwamen tegen Lokomotiv Plovdiv niet verder dan 4-4. Vitesse speelde vanavond het eerste duel in de tweede voorronde van de Europa League in Bulgarije.

Vier keer kwamen de Arnhemmers voor, maar net zoveel keer liet het Plovdiv terugkeren in de wedstrijd. Uiteindelijk moet Vitesse komende week nog serieus aan de bak om de derde voorronde te bereiken. Rutten was dan ook niet tevreden.

"Bij de tegengoals gingen we door de ondergrens, we gaven heel slordig de bal weg. Ik was wel content met onze vier doelpunten. Normaal gesproken ben je door als je vier keer scoort in een uitwedstrijd maar dit was zo knotsgek. We moeten het nu thuis afmaken", aldus de oefenmeester tegen Omroep Gelderland.

Rutten denkt wel dat de voetballiefhebber op het puntje van zijn stoel heeft gezeten vanavond. "Ik kan me voorstellen dat het voor het publiek geweldig is om acht doelpunten te krijgen maar als coach had ik liever alleen die van ons gezien."