'Anzhi aast op Van der Wiel'

Olga Kroeders

Gregory van der Wiel kan groot geld gaan verdienen in Rusland. Diverse media uit dat land melden in ieder geval dat Guus Hiddink de rechtsback naar Anzhi Makhachkala wil halen.

Anzhi Makhachkala biedt wellicht de uitkomst van een dilemma van Ajax. De Amsterdammers zien het contract van Van der Wiel volgend jaar zomer aflopen en willen eigenlijk dat hij verlengt of nog iets oplevert. Het eerste lijkt niet te gebeuren en dus is een transfer naar Rusland voor beide partijen een interessante optie.

De Oranje-international zou al dreigend zijn medegedeeld dat hij op de bank belandt als hij zijn verbintenis weigert te verlengen. Ajax is als de dood dat de zelf opgeleide rechtsback volgend jaar gratis naar een grote club vertrekt. Deze zomer wordt dus gehoopt op een voortijdige transfer.

Anzhi, de club van trainer Guus Hiddink is van plan om op korte termijn de onderhandelingen te starten. Van der Wiel zou zo'n negen miljoen euro moeten kosten. Zaakwaarnemer Hakim Slimani onthult intussen dat de belangstelling groot is. "Clubs uit nagenoeg heel Europa tonen interesse. We gaan alle opties bekijken", aldus Slimani.