Berbatov heeft voorkeur voor Italië

Olga Kroeders

Dimitar Berbatov vertrekt deze zomer hoogstwaarschijnlijk bij Manchester United. Voor vijf miljoen pond mag hij weg. Volgens zijn zaakwaarnemer kan hij naar AC Milan en Juventus.

Berbatov komt bij Manchester United niet meer in de plannen voor van Sir Alex Ferguson. Daarom lijkt er na een dienstverband van vier seizoenen een einde te komen aan het tijdperk van de Bulgaar in Engeland. Zijn lievelingsbestemming is volgens zaakwaarnemer Emil Dantchev de Italiaanse Serie A.

"Hij mag Man United elk moment verlaten", bevestigt Dantchev tegenover Calciomercato.com. "Hij wil het liefst naar de Serie A, want hij heeft altijd liefde gevoel voor het Italiaanse voetbal." Berbatov maakte in vier seizoenen United 49 Premier League-goals. Daarvoor was hij twee seizoenen actief bij Tottenham Hotspur.

Volgens Dantchev zou Berbatov graag naar AC Milan willen. Daar is in de aanval genoeg plek nu Filippo Inzaghi weg is en ook Zlatan Ibrahimovic en Antonio Cassano op korte termijn lijken te vertrekken. Ook kampioen Juventus zou echter naar zijn diensten hengelen.