Klaassen: "Ben meer een middenvelder"

Olga Kroeders

Als Ajax geen vervanger voor Dmitriy Bulykin weet vast te leggen, zou Davy Klaassen die rol wel eens kunnen gaan vervullen. Het talent ziet in zichzelf meer een middenvelder.

Ajax verlengde het contract van de Rus Dmitriy Bulykin, die in Amsterdam als pinchitter fungeerde, deze zomer niet. De club zoekt nog naar een vervanger voor hem, maar mocht die er onverhoopt niet komen, dan heeft het Klaassen al in huis. Die zal spelen waar de trainer hem nodig heeft, maar is geen echte spits, zegt hij in Ajax Life.

"Ik was vroeger echt een voorhoedespeler, maar ben meer een middenvelder geworden. Een beetje zoals Siem de Jong speelt, zo vul ik de spitspositie ook in", beschrijft Klaassen zichzelf. "Ik maak ruimte voor anderen, die dan erbij komen. Sigthórsson (Kolbeinn, red.) vind ik een echte spits, dat is een afmaker. Die aanvallers krijgen rugnummer negen. Ik zie mezelf niet snel met dat rugnummer lopen."

Klaassen maakt niet de mooiste treffers. "Mijn doelpunten lijken soms heel simpel en dat zijn ze ook wel, maar je moet er wel staan. Ik probeer ook altijd door te lopen als er op doel wordt geschoten. Je moet er ook een beetje geluk mee hebben, want soms gaat een bal langs je of kun je er niet bij. Ik ben altijd op die afvallende bal gefocust. Als je niet loopt, sta je sowieso niet op de goede plek."