Nieuwe harde band debuteert in Duitsland

Peterselieman

De Formule 1-teams kunnen in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland voor het eerst kennis maken met de nieuwe harde band die Pirelli ontwikkeld heeft. De test zou oorspronkelijk plaatsvinden in Groot-Brittannië, maar de regen gooide roet in het eten.

Op de Hockenheimring krijgen de coureurs naast de elf bandensets twee extra setjes met harde banden. Deze moeten na de eerste vrije training weer ingeleverd worden. Pirelli is niet van plan om de band dit jaar nog te introduceren, maar mochten de teams het wel willen, dan is dit ook mogelijk. Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery heeft laten weten dat de nieuwe band een evolutie van de vorige is en makkelijker op bedrijfstemperatuur te krijgen en te houden zou moeten zijn.

Voor de rest van het weekend op de Hockenheimring ligt er voor Pirelli een uitdaging te wachten, omdat het circuit vorig jaar niet op de kalender stond. "Het is altijd een uitdaging op een nieuw circuit. We hebben geen data die we als uitgangspunten kunnen nemen, maar de ontwikkelingen op het gebied van simulaties zijn ongekend. Je kunt tegenwoordig een circuit door en door leren kennen zonder er ooit geweest te zijn." Er zal gereden worden met de zachte en mediumbanden.