PSV krijgt zes ton na transfer Amrabat

Olga Kroeders

PSV houdt geld over aan de transfer van Nordin Amrabat van Kaserispor naar Galatasaray. De Eindhovenaren kunnen binnenkort ongeveer zeshonderdduizend euro tegemoetzien. PSV en Galatasaray onderhandelden om de transfer van de vleugelaanvaller vlot te trekken. Amrabat kost de Turkse grootmacht vijf miljoen euro.

Amrabat, die van 2008 tot 2010 in het Philips Stadion zijn wedstrijden speelde, verhuisde in de winterstop van het seizoen 2010-2011 van PSV naar Kayserispor. Daar maakte hij in anderhalf seizoen zo veel indruk dat Galatasaray interesse in hem toonde. Een van de struikelblokken was echter de geldsom waar PSV bij doorverkoop recht op had.

PSV en Galatasaray spraken tijdens de onderhandelingen ook af binnen drie jaar een oefenwedstrijd te spelen. Daarmee willen de twee clubs hun goede band onderstrepen.

Naast de transfersom van vijf miljoen euro levert Amrabat Kayserispor nog drie miljoen euro op. Dat bedrag betaalt de Marokkaans international zelf om zijn beeldrechten weer in bezit te krijgen.