Monaco ternauwernood door in Hamburg

Rosario

Juan Monaco is door het oog van de naald gekropen op het ATP 500-toernooi in Hamburg. Tegen de Duitser Cedrik-Marcel Stebe kwam de Argentijn aanvankelijk op voorsprong, maar gaf het in de tweede set uit handen en kwam ook in de derde set in de problemen.

De nummer veertien van de wereld won de eerste set comfortabel met 6-4. In de tweede set kwam hij er echter aanvankelijk helemaal niet aan te pas, en Stebe liep al snel uit naar 5-0. Even leek het erop dat de Duitser op de servicebeurt van Monaco de 6-0 op het scorebord ging toveren, maar de Argentijn herpakte zich. Hij behield zijn service tweemaal en brak ondertussen de nummer 83 van de wereld om terug te komen tot 5-3. Daarna serveerde Stebe de set wél uit.

Ook in de derde set werd er volop gebroken. Beide mannen maakten met hun service nog wel 1-1, maar daarna leek het servicevoordeel verdwenen te zijn. Stebe brak naar 2-1, maar werd vervolgens direct zelf gebroken. Daarna brak de Duitser weer, en gingen de servicebeurten weer even gelijk op, tot de 5-4.

Opnieuw verzuimde Stebe om zijn servicebeurt te behouden, maar ditmaal werd dat hem fataal. Monaco behield zijn service na een zinderende game met enkele prachtige rally's, en brak vervolgens de inmiddels geblesseerd geraakte Stebe voor een zevende keer. Hiermee pakte hij de laatste set met 7-5.

In andere partijen in Hamburg waren vandaag wel verrassingen. Zo versloeg de Tsjech Lukas Rosol de Servische Viktor Trociki met 5-7, 6-3 en 6-4. De Tsjech won op Wimbledon weliswaar van Rafael Nadal, maar is nog steeds de nummer 106 van de wereld. De Serviër is de nummer 31.

Ook de nummer zestien van de wereld, de Spanjaard Fernando Verdasco, werd verrast door zijn tegenstander. De Duiters Julian Reister, de nummer 483 op de ranglijst,  was hem met 6-2 en 6-3 de baas.