Nederlands Film Festival vertoont Mees Kees

Borizzz

De speelfilm Mees Kees gaat zaterdag 29 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg Utrecht. Dit maakte de festivalorganisatie dinsdag bekend.

De film gaat over over stagiair Kees, een rol van Willem Voogd, die voor het eerst voor de klas staat en zich ontfermt over leerling Tobias. De film is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken van Mirjam Oldenhave waarvan meer dan 120.000 exemplaren zijn verkocht. In 2010 was Mees Kees het kinderboekenweekgeschenk.

Voogd speelde eerder in Timboektoe en Spangas. Felix Osinga vertolkt de rol van Tobias. Sanne Wallis de Vries kruipt in de huid van de strenge directrice Dreus die het maar niets vindt dat de jonge onderwijzer zijn boterhammen deelt met de leerling en zoveel tijd met hem doorbrengt. Verder zijn er rollen weggelegd voor Viviënne van den Assem, Cas Jansen, Hannah Hoekstra en Peter Heerschop.

De regie is in handen van Barbara Bredero. Ze regisseerde eerder Morrison krijgt een zusje en Floor Faber. Mees Kees draait vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen.

De 32 editie van het Nederlands Film Festival begint woensdag 26 september.

Nederlands Film Festival vertoont Mees Kees
Nederlands Film Festival vertoont Mees Kees (Foto: ANP)