Hamilton neemt tijd voor besluit over toekomst

Peterselieman

Lewis Hamilton wil de komende zomerstop in de Formule 1 gebruiken om na te denken over zijn toekomst. De 27-jarige Brit heeft een aflopend contract bij McLaren en bekijkt of hij het wil verlengen of bij een andere renstal zijn geluk wil gaan beproeven.

De recente prestaties van McLaren zegt Hamilton, die sprak met het Russische R-Sport, niet mee te nemen in zijn besluit. "Ik ga niet over één nacht ijs. Een halfjaar is niet bepalend voor een samenwerking van zes jaar, of eigenlijk veertien jaar. Ik ben al sinds mijn dertiende bij dit team betrokken. Het gaat niet om de details, het gaat om het totaalplaatje. We hebben nog nergens over gesproken. Dat zal ongetwijfeld tijdens de zomerpauze gebeuren. Dan hebben we allemaal wat meer tijd en kunnen we een weloverwogen beslissing nemen over onze toekomst."

De wereldkampioen van 2008 is loyaal tegenover zijn huidige werkgever McLaren, maar weet ook dat uiteindelijk succes telt. "De mensen bij McLaren hebben me altijd gesteund en geholpen de Formule 1 te bereiken. Maar ik wil winnen. Ik word er niet jonger op en wil de juiste beslissing nemen om in een positie te blijven dat ik races kan winnen. Daar leef ik voor."